Παγκόσμια Εκπαίδευση

Παγκόσμια Εκπαίδευση

Οι τρεις πυλώνες του σχολείου

Η Παγκόσμια Εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος μας, όπου τα παιδιά μας βιώνουν διαπολιτισμικές εμπειρίες, αναπτύσσουν παγκόσμιες πεποιθήσεις και αποκτούν γνώσεις για την πολύπλευρη φύση του κόσμου μας. Η εισαγωγή των μικρών μαθητών μας στην παγκόσμια εκπαίδευση καλλιεργεί αξίες και ιδέες. Τα παιδιά αναπτύσσουν μια αίσθηση ότι είναι μέρος μιας διεθνούς κοινότητας.

Μέσα από τη φιλοσοφία και το πρόγραμμα μας στοχεύουμε να παρέχουμε στους μικρούς μαθητές μας τις βάσεις για ένα επιτυχημένο μέλλον στον σύγχρονο κόσμο.

Η παγκόσμια εκπαίδευση στο πρόγραμμα του σχολείου μας βασίζεται σε τρία βασικά στοιχεία: τη γλώσσα, το πολιτισμό και τις τέχνες.

 

Γλώσσα

Αγγλικά (Global English)

Το σχολείο μας επικεντρώνεται στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, εξοπλίζοντας τα παιδιά με ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία για τον σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορούν να μάθουν μία δεύτερη γλώσσα με παρόμοιο φυσικό τρόπο με αυτόν της μητρικής γλώσσας. Η έκθεση των παιδιών σε γλωσσικές εμπειρίες είναι εξαιρετικά επωφελής. Η Αγγλική γλώσσα είναι ένα πολύτιμο αγαθό για το μέλλον των παιδιών και ένα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας, κατανόησης και μάθησης που κυριαρχεί στον σημερινό κόσμο.

Η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας ανοίγει στον μαθητή ένα παράθυρο σε έναν νέο κόσμο και σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Η έκθεση των παιδιών σε μια δεύτερη γλώσσα τα βοηθάει να μάθουν για άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες, προετοιμάζοντας τους έτσι καλύτερα για τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Ακόμη, σύμφωνα με έρευνες, τα δίγλωσσα παιδιά τείνουν να έχουν πιο δημιουργική σκέψη από εκείνα που μιλούν μία μόνο γλώσσα, ενώ άλλες υποδεικνύουν ότι η λειτουργία του εγκεφάλου παραμένει
οξύτερη όσο μεγαλώνουν.

Στην τάξη, η αποτελεσματική επικοινωνία ξεκινά με την ακουστική επαφή με την γλώσσα και την ομιλία. Τα παιδιά εξασκούν την Αγγλική γλώσσα μέσα από τραγούδια και ιστορίες. Ενθαρρύνονται μέσω του παιχνιδιού να συζητήσουν με τους συνομηλίκους τους. Οι μαθητές διδάσκονται καινούριο λεξιλόγιο και βελτιώνουν την κατανόηση τους μέσω γραφής και ανάγνωσης. Με την ολοκλήρωση της τάξης του νηπιαγωγείου (Year I), τα παιδιά μπορούν να αναγνωρίσουν σύμβολα και ήχους και να διαβάσουν γράμματα και λέξεις στα Αγγλικά και τα Ελληνικά (αφού τα Ελληνικά διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα
στο Year Ι). Κατα την αποφοίτηση τους από το σχολείο, τα παιδιά μας είναι εφοδιασμένα με όλες τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να γίνουν δεκτά από οποιοδήποτε Αγγλικό, Διεθνές ή Ελληνικό σχολείο.

Εκφραστικές Τέχνες

Τα μικρά παιδιά είναι δημιουργικά και έχουν οξεία φαντασία από την φύση τους. Η δημιουργικότητα συνδέεται συχνά με αποκλίνουσα σκέψη, δημιουργική φαντασία και κριτική σκέψη, δεξιότητες που εκτιμώνται στην παγκόσμια κοινότητα, όπου η δημιουργικότητα συχνά θεωρείται συνώνυμο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Όλα τα παιδιά έχουν έμφυτη δημιουργικότητα μέσα τους. Είναι στο χέρι μας να ενθαρρύνουμε αυτές τις ικανότητες.

Τέχνη

Οι τέχνες στο πρόγραμμα μας αφορούν τόσο την γνωριμία με νέα αντικείμενα, την ανάπτυξη της σωστής λαβής με μολύβι, τη ζωγραφική και τη σχεδίαση όσο και την Αρχαία Ελληνική Τέχνη, τον Ιμπρεσιονισμό, τον Πικάσο, τον Μονέ, τον Βαν Γκογκ, τον Μίρο, τον Κλίμπτ, τον Καντίνσκι και τον Μόντριαν. Για παράδειγμα, τα έργα του Μόντριαν χρησιμοποιούνται ώστε τα παιδιά να εξερευνήσουν τη γεωμετρία και τα μαθηματικά σχήματα. Τα έργα του Πικάσο μας βοηθούν να εξερευνήσουμε τα συναισθήματα και τα συναισθήματα μας και πώς βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Πώς είναι διαμορφωμένο ένα πρόσωπο και τι συμβαίνει αν βάλεις τη μύτη στο πλάι ενός προσώπου.

Τα παιδιά μας εξερευνούν πολυάριθμες τεχνικές, που κυμαίνονται από τη ζωγραφική με τα δάχτυλα, την τέχνη με πιτσιλιές και τη ζωγραφική με τα πόδια μας, έως τα εξελιγμένα κολάζ πολυμέσων εμπνευσμένα από τα ίδια τα παιδιά.

Επιπλέον μέσα, υλικά και τεχνικές περιλαμβάνουν

• Επεξεργασία πηλού και ζύμης
• Τέχνες με φυσικά υλικά
• Γλυπτά με πεπιεσμένο χαρτί (Papier Mache)
• Δουλειά πάνω σε γυάλινη επιφάνεια, πέτρα ή κεραμικά
• Δημιουργία κολάζ με πολλαπλά υλικά
• Χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για πρωτοποριακά είδη τέχνης

Μουσική
Δραματική Εκπαίδευση

Πολιτιστική & Διαπολιτισμική Μάθηση

Η πολιτιστική και διαπολιτισμική μάθηση πραγματοποιείται μέσω διαφόρων μεθόδων, συμπεριλαμβανομένων ποικίλων πολιτιστικών υλικών, συζητήσεων, πολιτιστικών εκδρομών, εκμάθηση και υλοποίηση παγκόσμιων εορτασμών. Το πρόγραμμα μας έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν, να εξερευνήσουν και να μάθουν για διαφορετικούς πολιτισμούς και πολιτισμικά στοιχεία ανά τον κόσμο, ενθαρρύνοντας έτσι την ανάπτυξη μιας διεθνούς ταυτότητας (Global Citizenship).

The Flopsy Bunnies Playgroup

©2018 FlopsyBunniesPlaygroup

"Ότι πραγματικά χρειαζόταν να μάθω τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο"

(ROBERT FULGHUM)

          Διεύθηνση

Εθνικής Αντιστάσεως 70
K. Χαλάνδρι - Τ.Κ. 15231

Τηλ.: 210 6742885
E-mail: info@flopsybunnies.gr

Ακολουθήστε μας

fb

           insta

News Letter Flopsybunnies