Το Πρόγραμμα μας

Βρετανικό Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών

Το Flopsy Bunnies παρέχει ένα πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης που συνδέεται με το Αγγλικό Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών, ειδικά διαμορφωμένο για τους μαθητές μας.

 Ηλικία  Τάξη Βασικό στάδιο (Key Stage)
 2+ NI Early Years Foundation Stage 
 3+ NII
 4+ Reception  
 5+ Year I  Key Stage I

Θεματικό Πρόγραμμα Σπουδών

Σε κάθε στάδιο μάθησης, οι μαθητές μελετούν θεματικά. Το πρόγραμμα μας χρησιμοποιεί δημιουργικές, θεματικές ενότητες, που είναι προσεκτικά συνδεδεμένες για να δημιουργήσουν αλληλένδετες μονάδες μάθησης.

Early Years Foundation Stage

Το πρόγραμμα σπουδών του Παιδικού Σταθμού (Nursery) και του Προνηπίου (Reception) βασίζεται στο Early Years Foundation Stage. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μάθησης που αποτελείται από επτά βασικούς τομείς ανάπτυξης.

Πρωταρχικοί Τομείς

Οι πρωταρχικοί τομείς μάθησης είναι καθοριστικοί για την σφαιρική ανάπτυξη του παιδιού.

Προσωπική, Κοινωνική & Συναισθηματική Ανάπτυξη:

Τα παιδιά αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση τους. Μαθαίνουν πώς να μοιράζονται, να περιμένουν την σειρά τους και ανακαλύπτουν πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά τους.

Φυσική ανάπτυξη:

Τα παιδιά αναπτύσσουν τον έλεγχο, το χειρισμό και την κίνηση τους. Αναπτύσσουν ακόμη δεξιότητες αυτοβοήθειας οδηγώντας στην περαιτέρω ανάπτυξη ανεξαρτησίας και αυτοπεποίθησης.

Επικοινωνία & Γλώσσα:

Τα παιδιά αναπτύσσουν την κατανόηση, το λεξιλόγιο, την άρθρωση και την ευχέρεια λόγου. Μαθαίνουν ακόμη να επικοινωνούν αποτελεσματικά, προκειμένου να αναπτύξουν διαπροσωπικές σχέσεις.

 

Ειδικοί Τομείς

Γραφή & Ανάγνωση:

Τα παιδιά θα εκτεθούν σε ένα ευρύ φάσμα βιβλίων, θα γνωρίσουν τους ήχους των γραμμάτων και θα ξεκινήσουν να γράφουν.

Μαθηματικά:

Τα παιδιά θα μετρήσουν, θα ταξινομήσουν, θα εντοπίσουν μοτίβα, θα κάνουν συνδέσεις και θα εργαστούν με αριθμούς, σχήματα και μέτρα. Θα αναπτύξουν ακόμη μαθηματική κατανόηση μέσω ιστοριών, τραγουδιών και παιχνιδιών.

Εκφραστικές Τέχνες:

Τα παιδιά δημιουργούν και εξερευνούν προκειμένου να δημιουργήσουν συνδέσεις μεταξύ ενός τομέα μάθησης και ενός άλλου, διευρύνοντας έτσι την κατανόηση τους. Αυτός ο τομέας περιλαμβάνει μουσική, τέχνη, χορό και παιχνίδια φαντασίας.

Γνωρίζοντας τον Κόσμο:

Τα παιδιά θα αρχίσουν να αναπτύσσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες για να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους. Αυτός ο τομέας θέτει τις βάσεις για τα μαθήματα Επιστήμης, Γεωγραφίας, Ιστορίας, Τεχνολογίας και Πληροφορικής που διδάσκονται στο Δημοτικό.

The Flopsy Bunnies Playgroup

©2018 FlopsyBunniesPlaygroup

"Ότι πραγματικά χρειαζόταν να μάθω τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο"

(ROBERT FULGHUM)

          Διεύθηνση

Εθνικής Αντιστάσεως 70
K. Χαλάνδρι - Τ.Κ. 15231

Τηλ.: 210 6742885
E-mail: info@flopsybunnies.gr

Ακολουθήστε μας

fb

           insta

News Letter Flopsybunnies